DENGAN NAMA ALLAH

DENGAN NAMA ALLAH

Ingatan untuk ku dan kalianوَالْعَصْرِ. إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ. إِلَّا الَّذِينَ ءَامَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ.

Yang bermaksud:

Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar. (Surah Al-Asr, Ayat: 1 - 3).


Mari kita aminkan

Pengikut

Khamis, 29 Disember 2011

Naskah Cinta


"Nah,aku bagi kamu"
“Apa ni Nek Limah?”
“Semalam khenduri rumah Esah,aku dapat ni hah.aku tak reti guna,kamu ambik lah. Bagi kat anak-anak kamu pun boleh”
Bila Makbonda buka,di dalamnya....Subhanallah........ ialah Surah Yasin,al Ma’thurat, surah-surah pilihan dan Asmaul Husna. Makbonda tunjukan dan terangkan satu persatu padanya.“Bagus ni Nek Limah,buat apa bagi kat saya,Nenek Limah boleh letak dalam beg tangan,nanti boleh baca kat mana-mana,buat apa Nek Milah bagi kat saya”

“Alah taka pa,Nenek bukan tau guna,Nenek Cuma tau baca Yassin kitab yang Nenek biasa je,kitab lain tak pandai baca,biarlah bagi kat orang yang tau guna”

Kurang tapak tangan nyiru Makbonda tadahkan,memang cantik,dan sangat bermunafaat,harganya RM28.50,wah tentu sekali bukan tetamu biasa yang mendapat door gift sebegini.Kalau tetamu biasa paling-paling kurang dari RM5nilanya. Biasanya  kalau di kampung tetamu istimewa tentu mendapat berkat yang besar lagi penuh dengan makanan yang terpilih. Sekarang sesuatu yang istimewa begini dihadiahkan pula pada Makbonda. Semog Allah menggantikan dengan sesuatu yang lebih bermunafaat dan abadi kepada Nek Limah.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular