DENGAN NAMA ALLAH

DENGAN NAMA ALLAH

Ingatan untuk ku dan kalianوَالْعَصْرِ. إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ. إِلَّا الَّذِينَ ءَامَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ.

Yang bermaksud:

Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar. (Surah Al-Asr, Ayat: 1 - 3).


Mari kita aminkan

Pengikut

Selasa, 24 November 2009

Bonda yang kehilangan kata-kata....

Tiba-tiba tersebar bahawa pengambilan guru-guru siswazah akan dibekukan tahun 2010,sebagai ibu tentulah makbonda juga bimbang akan masa depan anakanda.Tiba-tiba dapat surat dari JPJ anakanda dikehendaki hadir ke taklimat GSST di SMKMKJB,dengan kesyukuran makbonda scan surat panggilan dan emailkan….tiba tiba SMS berbnyi

[Mak boleh tak kalau kakak tak pegi posting,]

Mengambilmasa yang lama untuk menjawab

[berikan alasan via email]

Malamnya bomda buka yahoo mail:-

“Sekolah
-Gaji lebih banyak
-Beban kerja lebih banyak.
-Tarbiah - kakak tak tau boleh teruskan ke tak.
-Tentang bayaran denda, hari tu kakak dgn irwan dah jumpa ketua eksekutif(KE) kolej. Pasal denda boleh diuruskan. Kiranya, mak abah tak payah risau pasal tu.
-

KTD
-Gaji tak banyak mana, tapi insyaAllah cukup.
-Ada team untuk buat kerja Islam.
-Lebih banyak peluang untuk improvekan diri sendiri (tarbiyah, sahsiah).
-Suasana kerja walaupun penat tapi sangat enjoy (boleh buat apa yg kita selesa dan apa yang kita mahu).
-KTD kurang lecturer English.

Mungkin dulu kakak fikir masa depan yang cerah tu maksudnya dapat gaji tetap n all that. Tapi tak pe kan mak, kalau kita kerja swasta. Yg pentingnya kita kerja dan tahu matlamat kita untuk kerja tu. Tapi kakak masih harapkan mak punya pendapat juga. Kakak mintak mak dgn abah doakan yg terbaik untuk Kakak. Kakak sayang mak dengan abah sangat2. Kerana Allah.

--
kakak
::RedhaNya diharap, kasihNya didamba::”


“Anakanda,bonda bersyukur kerana Allah telah memberi hidayah untuk anakanda untuk berfikiran sebegitu,tetapi jangan lupa anakanda telah terikat dengan kontrak menggunakan biasiswa KPM,jadi habiskan kontrak dulu,mudah-mudahan anakanda dalam istiqamah,dan di sekola nanti anakanda boleh teruskan kerja Islam pada rakan sekerja dan anak-anak didik”

Sejak itu nada anakanda agak berbeza seperti selalu biala berbicara

[Oklah kalau bonda dah kata macamtu apa nak buat tapi anakanda tak dapat daftar pada tarikh tersebut]

[Itu anakanda kena hubungi JPJ]

[Anakanda dah hubungi sekolah dan PPD mereka setuju tangguh,selewat-lewatnya 26Nov,sebab kat sekolah tu tak pernah ada guru ophsyen BI]

[OK bonda akan ambil anakanda di KTDN dan hantar ke Negeri Selatan awal cuti sekolah ni]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular